Jak często można jeść sushi Warszawa?

Jeśli jesteś wielkim fanem sushi Warszawa, prawdopodobnie jesteś winny randki z King Crab Rolls lub wędzonym łososiem nawet trzy razy w tygodniu. Sushi jest po prostu zbyt dobre, by się mu oprzeć, prawda? I łatwo jest stracić rachubę, ile jesz w ciągu tygodnia, jeśli chcesz mieć to co drugi dzień.

Jak często można jeść sushi Warszawa? Zdaniem zarejestrowanego dietetyka zdrowi dorośli mogą spokojnie spożywać 2-3 rolki sushi, czyli 10-15 sztuk sushi tygodniowo. Jednak statystyki są inne dla osób starszych, kobiet w ciąży i innych osób z upośledzonym układem pokarmowym. Rtęć jest problemem dla większości ludzi, jeśli chodzi o ryby, ale nie wszystkie ryby wiążą się z takim samym ryzykiem rtęci. Powinieneś umiarkować spożycie tego rodzaju ryb w sashimi, nigiri lub w inny sposób. Te rolki sushi Warszawa, które tak bardzo kochasz, są zrobione z ryb o znacznie niższej zawartości rtęci, co oznacza, że ​​możesz je bezpiecznie jeść częściej. Obejmuje to łososia, kraby, krewetki i węgorza.

Czy sushi z Warszawy jest zdrowe? Sushi może być zdrowym wyborem, ale zależy to od zamówionej odmiany. Tłuste ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, zawierają omega-3, który jest niezbędnym kwasem tłuszczowym. Światowa Organizacja Zdrowia zaleca spożywanie 1-2 porcji tłustych ryb tygodniowo, więc sushi może być pysznym sposobem na osiągnięcie tych celów. Surowa ryba jest pełna ważnych składników odżywczych Składniki odżywcze mogą się różnić w zależności od rodzaju sushi, które jesz. Na przykład jedzenie surowej ryby może być jednym z lepszych sposobów czerpania korzyści z kwasów tłuszczowych omega-3. Niektóre formy gotowania ryb, takie jak smażenie i podgrzewanie w kuchence mikrofalowej, mogą zmniejszać poziom tych zdrowych tłuszczów, zgodnie z badaniem z 2009 r. Dotyczącym tuńczyka bonito. Ryba to niskotłuszczowe białko wysokiej jakości. Ryby są wypełnione kwasami tłuszczowymi omega-3 i witaminami, takimi jak D i B2 (ryboflawina). Ryby są bogate w wapń i fosfor i są doskonałym źródłem minerałów, takich jak żelazo, cynk, jod, magnez i potas, a ponadto zawierają białko, witaminy i składniki odżywcze, które mogą obniżać ciśnienie krwi i zmniejszać ryzyko zawał serca lub udar.