Sushi Warszawa i japońska kuchnia na wyciągnięcie ręki

Jeśli lubisz japońskie jedzenie i Sushi Warszawa, musisz już zdawać sobie sprawę, że jest coś, co odróżnia je od jedzenia w innych krajach. Tak, japońskie jedzenie zwykle charakteryzuje się lekkim jedzeniem, bez mocnych smaków, a jedynie do degustacji. Poniżej znajdują się niektóre elementy, które idą w parze z terminem „japońskie jedzenie”, i sprawiają, że jest tak pysznie.

– Nori. Nori to suche wodorosty. Nori zwykle łączy się z japońskim ryżem i służy do robienia sushi Warszawa i onigiri. Nori, ponieważ jest również dobrą przekąską.

– Shoyu. Shoyu to japoński sos sojowy. Jest to podstawowy składnik stosowany w wielu japońskich produktach spożywczych.

– Miso. Miso to japońska przyprawa zrobiona ze sfermentowanej soi. Miso jest zwykle używane do zupy z makaronem. Miso zwykle występuje w postaci pasty, która jest łatwa w użyciu w wielu potrawach.

– Wasabi. Wasabi jest czasem nazywane japońskim chrzanem i stosuje się je do sushi Warszawa. Smak Wasabiego jest mocny. Wasabi jest zwykle używane do jedzenia z sushi, jest umieszczane między ryżem a rybami. W Japonii smak wasabi jest również stosowany w napojach i lodach.

– Beni shoga. Beni shoga to marynowany czerwony imbir. Beni shoga jest stosowana jako bezpłatne jedzenie w potrawach takich jak yakisoba, gyudon lub okonomiyaki w celu zrównoważenia smaku. Kolor beni shoga pochodzi od czerwonej perilli.

– Katsuo-bushi. Katsuo-bushi to suszone płatki bonito. Katsoubushi jest wytwarzany z ryb, zwykle bonito bonito. Katsoubushi jest zwykle stosowany jako dodatek do niektórych potraw, takich jak udon, takoyaki i okonomiyaki.

– Aonori. Aonori jest rozdrobnione lub sproszkowane nori (wodorosty). Może być stosowany jako dodatek do japońskich makaronów. Ma szczególny aromat, który pasuje do japońskich potraw.

– Sos Tara (Sos Słodki). Japończycy używają tego specjalnego słodkiego sosu, który zwykle stosuje się tylko do japońskich potraw. Smak tych sosów sprawia, że ​​pragniemy japońskich potraw – jest bogaty w umami.